Tjänster

Allt fler väljer att ge ut böcker på egen hand. Är du en av dem? Humle förlag hjälper dig gärna med flera av de bitar som hör till utgivningsprocessen.

Samtliga priser är exklusive moms. Vi erbjuder 10% rabatt till medlemmar i föreningen Egenutgivarna.

Referenser kan lämnas vid förfrågan.

Korrekturläsning och språkgranskning

Det är lätt att bli blind för fel i sina egna texter. Låt oss läsa ditt manus före publicering och minska risken för kvalitetssänkande fel i din tryckta bok!

Korrekturläsning utförs efter sättning och fokuserar på stavfel och slarvfel avseende interpunktion och enklare grammatik. Språkgranskning innebär att vi dessutom tittar på sådant som meningsbyggnad, styckeindelning och ordval, ur både språkligt och stilmässigt perspektiv. Språkgranskning utförs företrädesvis före sättning.

Priser

  • Korrekturläsning: 0,10 kr/ord
  • Språkgranskning: 0,12 kr/ord
  • Korrekturläsning av manus som vi tidigare språkgranskat: 0,06 kr/ord

Sättning

En berättelse kan vara hur fängslande som helst – om texten är svårläst och boksidorna inte inbjuder till läsning är det ändå inte säkert att läsaren orkar ta sig igenom boken. Vi gör din text läsvänlig och estetiskt tilltalande i en stil som passar din genre.

Priser

  • 14 kr/färdig boksida
  • 6 kr extra/specialsida med t.ex. bilder eller tabeller

Priserna gäller romaner eller faktaböcker med övervägande löpande text. Vill du ha hjälp med en bok som innehåller mycket bilder och grafik? Hör av dig och berätta om ditt projekt, så återkommer vi med ett kostnadsförslag!

Omslag

Beroende på vad du har för önskemål åtar vi oss att göra enklare omslag. Hör av dig för prisförslag!

Coaching för egenutgivare

Det finns en hel del att tänka på när man ger ut en bok. Mycket ska göras och många beslut ska fattas. Med vår coaching-tjänst får du en personlig kontakt som alltid är redo att ge råd och svara på alla tänkbara frågor som kan tänkas uppstå under utgivningsprocessen.

Vi kan vara din kontakt med tryckeriet, tryckanpassa ditt material, stötta dig i marknadsföringen eller vad du än känner att du behöver hjälp med.

Pris

  • 420 kr/timme

Författarhemsida

Utan en hemsida finns man inte, menar många. Hur det än är med den saken är en författarhemsida guld värd när du ska marknadsföra din bok. Du kan visa upp dig själv och dina böcker, du kan hänvisa potentiella läsare dit för mer information, du kan sälja böcker direkt till läsare… Kanske vill du ha en blogg på hemsidan?

Vi skapar en unik hemsida som matchar din stil och din litterära genre.

Har du gjort en egen hemsida? Då erbjuder vi en genomgång av din hemsida, där vi tittar på sådant som struktur, tillgänglighet, sökmotoroptimering, texter och bilder.

Pris

  • 420 kr/timme

En enklare författarhemsida tar uppskattningsvis ca 6-10 timmar att färdigställa, beroende på dina önskemål och behov. Kostnader för webbhotell, domän, bildmaterial och liknande kan tillkomma.

Övriga tjänster

Behöver du hjälp med något som inte nämns ovan? Hör av dig och berätta om dina behov, så kanske vi kan vara behjälpliga.

För översättning från engelska eller norska till svenska hänvisar vi till Millitext.