Förlagstjänster

Allt fler väljer att ge ut sin bok på egen hand. Är du en av dem? Humle förlag erbjuder flera olika förlagstjänster och hjälper dig gärna genom utgivningsprocessen. Även förlag och andra företag är välkomna att utnyttja våra tjänster.

Om ej annat anges tillämpas timpenning, som år 2022 ligger på 450 kr + moms. Samtliga angivna priser nedan är exklusive moms (normalt 25%). Vi erbjuder 10% rabatt på förlagstjänster till medlemmar i föreningen Egenutgivarna.

Referenser kan lämnas på förfrågan.

Korrekturläsning och språkgranskning

Det är lätt att bli blind för fel i sina egna texter. Låt oss språkgranska och/eller korrekturläsa ditt manus före publicering och minska risken för kvalitetssänkande fel i din tryckta bok!

Korrekturläsning utförs oftast efter sättning (eller både före och efter) och fokuserar på stavfel och slarvfel avseende interpunktion och enklare grammatik. Fördelen med att korrekturläsa efter sättning är att även avstavningsfel och typografiska fel kan upptäckas.

Språkgranskning innebär att vi dessutom tittar på sådant som meningsbyggnad, styckeindelning och ordval, ur både språkligt och stilmässigt perspektiv. Språkgranskning utförs alltid före sättning.

När du anlitar oss för korrekturläsning eller språkgranskning får du även återkomma med språkliga frågor och funderingar som uppstår när du arbetar vidare med din text under de närmast följande fyra månaderna.

Priser

 • Korrekturläsning: 10 öre/ord
 • Språkgranskning: 12 öre/ord
 • Korrekturläsning av text som vi tidigare språkgranskat: 6 öre/ord
 • Minimipris: 250 kr

Sättning

En berättelse kan vara hur fängslande som helst – om texten är svårläst och boksidorna inte inbjuder till läsning är det ändå inte säkert att läsaren orkar ta sig igenom boken. Vi gör din text läsvänlig och estetiskt tilltalande i en stil som passar din genre.

Priser

 • Startavgift för en bok med endast löpande text och kapitelrubriker: 960 kr
 • Startavgift för en bok med enstaka bilder, tabeller, flera rubriknivåer etc: 1 600 kr
 • Rörlig kostnad: 3 öre/ord
 • Tryckfärdig bild: 25 kr/styck
 • Bild som behöver enklare redigering/tryckanpassning: 60 kr/styck

Priserna gäller romaner eller faktaböcker med övervägande löpande text och relativt enkel layout. Vill du ha hjälp med en bok som innehåller mycket bilder och grafik eller avviker på annat sätt? Hör av dig och berätta om ditt projekt, så återkommer vi med ett kostnadsförslag!

Omslag

Vi gör ett enklare omslag till din bok utifrån en bild som du tillhandahåller. Stil och typografi anpassar vi efter genre och målgrupp. Vi kan även ta fram den streckkod som måste finnas på bokomslaget.

Beroende på vad du har för önskemål åtar vi oss även att göra bokomslag från grunden. Hör gärna av dig och berätta om dina idéer!

Pris

 • Enkelt bokomslag utifrån bild: 1 600 kr
 • Mer avancerat bokomslag: timpenning eller enligt överenskommelse

Eböcker

Det lönar sig ofta att erbjuda sin bok som ebok, då både produktion och distribution normalt är betydligt billigare än för fysiska böcker. Vi konverterar ditt manus till epub-format, som är det vanligaste eboksformatet.

Pris

Priset för ebokskonvertering av en layoutmässigt enkel textbaserad bok är 1 300 kr. För mer komplexa böcker, med tabeller, många bilder eller flera rubriknivåer, kontakta oss för offert.

Coaching för egenutgivare

Det finns en hel del att tänka på när man ger ut en bok. Mycket ska göras och många beslut ska fattas. Med vår coaching-tjänst får du en personlig kontakt som alltid är redo att ge råd och svara på alla tänkbara frågor som kan tänkas uppstå under utgivningsprocessen.

Vi kan vara din kontakt med tryckeriet, tryckanpassa ditt material, stötta dig i marknadsföringen eller vad du än känner att du behöver hjälp med.

Författarhemsida

En författarhemsida guld värd när du ska marknadsföra din bok. Du kan visa upp dig själv och dina böcker, du kan hänvisa potentiella läsare dit för mer information, du kan sälja böcker direkt till läsare… Kanske vill du ha en blogg på hemsidan? Framför allt har du full kontroll över ditt innehåll, till skillnad från på en Facebooksida.

Vi skapar en unik hemsida som matchar din stil och din litterära genre.

Har du gjort en egen hemsida? Då erbjuder vi en genomgång av din hemsida, där vi tittar på sådant som struktur, tillgänglighet, sökmotoroptimering, texter och bilder.

Timpenning eller enligt överenskommelse. Kostnader för webbhotell, domän, bildmaterial och liknande kan tillkomma.

Övriga tjänster

Behöver du hjälp med något som inte nämns ovan? Hör av dig och berätta om dina behov, så kanske vi kan vara behjälpliga.

För översättning från engelska eller norska till svenska hänvisar vi till Millitext.