Ny ebok: Att begrava en far av Anna Dunér

Ny ebok: Att begrava en far av Anna Dunér

Omslaget till Att begrava en far av Anna Dunér.

Humle får en ny författare i stallet! Anna Dunér är bibliotekarien och författaren som sedan debuten 1994 gett ut ett 40-tal böcker för både barn och vuxna. Nu kommer alltså ännu en, på Humle förlag!

Att begrava en far är en kortroman om tre syskons uppväxt på 1950- och -60-talen och om familjehemligheter som oundvikligen kommer upp i ljuset när de planerar för sin fars begravning. Boken kommer ut som e-bok i september i år.

Anna Dunér, författare– Det känns väldigt roligt att denna berättelse, som jag ursprungligen skrev för cirka tio år sedan, nu ska nå sina läsare, säger Anna Dunér. Jag har själv berörts av Erik, Hans-Emil, Eva-Karin och de andra. Förhoppningsvis ska några finna det lika fängslande att läsa historien som jag tyckte det var att skriva den.

Det är ingen hemlighet att Anna Dunér är mamma till Linnea Dunér som driver Humle förlag.

– Jag läste den här berättelsen när den var nyskriven och har sedan dess återkommit till den i tankarna många gånger. Nu tyckte jag det var på tiden att den fick nå fler läsare, berättar Linnea.

Hur är det att vara förläggare åt sin egen mamma?

– Det är lite speciellt. Jag har nog varit lite mer frispråkig och rakt på sak, samtidigt som jag lättare gett efter gällande vissa frågor i manusbearbetningen. Jag har respekt för mamma som författare. Hon gav trots allt ut sina första böcker samma år som jag fyllde fem – två barnböcker om flickan Emilia, som jag var förebild till!

– På det hela taget har vi hållit det professionellt. Tidigare har jag nästan bara gett ut mina egna böcker. Det här blev en viktig erfarenhet inför kommande samarbeten med andra författare – som jag inte är släkt med!

Är du recensent eller bokbloggare och vill läsa Att begrava en far? Hör då av dig till info@humleforlag.se!

Läs mer: