Humle förlag

Skräddare och Äventyrare

Bokomslag: Skräddare och Äventyrare. Svartvitt porträtt av ung man mot mörkgrön mönstrad bakgrund.

Titel: Skräddare och äventyrare: en verklighetsbaserad historisk roman
Författare: Rolf Johansson
Ebok ISBN: 9789198398557

Skräddare och Äventyrare är en berättelse baserad på verkliga personer och händelser och kompletterad med autentiska fotografier och faktaavsnitt. Den tryckta upplagan gavs ut 2018 av Proenter. Eboken publicerades av Humle 2020. Boken finns även på engelska.


Baksidestext

Alfred är endast fem år gammal när hans far dör och modern får den omänskliga uppgiften att ensam driva den lilla gården på Hallandsåsen. Efter avslutad skolgång sätts Alfred på en skräddarutbildning i Helsingborg. Som ung skräddargesäll lockas han av möjligheterna i Amerika.

Året är 1903 när Alfred övertalar sin bror att lämna tryggheten och emigrera tillsammans med honom. I det nya landet kommer han till storslagna platser. Han ställs inför dramatiska händelser i Chicagos smältdegel, guldletande i det arktiska Alaska och ond bråd död på västkusten.

Samtidigt lever Rosalie ett betydligt lugnare liv som hushållerska i Connecticut. Hon har utvandrat från ett enkelt torp på Hallandsåsen och får bekanta sig med miljön kring de fina familjerna i New England.

Recensionsutdrag

”Jag läste Mobergs Utvandrarkvartett när jag var tio år och det är nu över 20 år sedan… Men jag kommer fortfarande ihåg glädjen och inspirationen som fanns emellan de boksidorna. Och Äntligen har jag hittat en bok som ger mig den känslan igen… 20 år senare!” – My.loved.books (klicka på länken för att läsa hela recensionen)

”Det är en mycket välarbetad och välskriven bok (som för mig som är en faktanörd) tycker är alldeles alldeles underbar. Före varje kapitel är det en faktadel. Är du en person som inte är intresserad av fakta så tycker jag att du ska läsa själva storyn ändå.” – Bokfrun (klicka på länken för att läsa hela recensionen)

Läs mer om Skräddare och Äventyrare