Humle förlag

Att begrava en far

Omslaget till kortromanen "Att begrava en far"

Titel: Att begrava en far
Författare: Anna Dunér
Utgiven: 30 september 2021
Ebok ISBN: 9789198678512

Att begrava en far kommer ut i september 2021. Det är en kortroman om tre syskons uppväxt på 1950- och -60-talen och om familjehemligheter som oundvikligen kommer upp i ljuset när de planerar för sin fars begravning. Boken kommer till att börja med ut som e-bok.


Baksidestext

När 88-årige Emil Johansson dör ställs livet på ända för hans tre vuxna barn. Dödsfallet väcker minnen till liv och drar fram hemligheter i ljuset. Varför kan Eva-Karin bara träffa sina bröder var för sig? Varför är Hans-Emil så angelägen om att få se testamentet före sina syskon? Vad är det för minne som Erik inte riktigt kan få grepp om, men som påverkat hela hans liv? Tystnad har präglat familjen i över ett halvt sekel, men medan de förbereder faderns begravning tvingas syskonen börja prata med varandra. Finns det hopp om försoning eller har det där som hände för länge sedan satt alltför djupa spår?

Recensionsutdrag

”’Att begrava en far’ är trots sin titel inte en tung, sorgsen historia, utan en fin kortroman. (…) En lättläst, verklighetstrogen berättelse som leder till eftertanke!” – boktyckaren på Instagram (klicka på länken för att läsa hela recensionen)